AeroPod Dead...

Post Reply
sebo2000
Posts: 9
Joined: Tue Sep 18, 2018 2:21 pm

AeroPod Dead...

Post by sebo2000 » Sat Jun 01, 2019 3:05 pm

I used this thing maybe 6 times total, got it late last year and there was no good weather to use it. I took it out a week ago and tried to follow calibration instructions but had some strange issues. lights were not blinking the way as described in the manual.
Yesterday I managed to calibrate properly after calibration I went for 2h ride just to gather some data. Came home, press button 5 times to turn it off, not the unit is dead. When I connect to the computer Issac software does not find it, I tried to connect to iPhone charger but LED is not blinking. When I press the button nothing happens. Any ideas on how to resurrect this gizmo, without deleting my 2h ride from yesterday or delete calibration.?

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 6141
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: AeroPod Dead...

Post by Velocomp » Sat Jun 01, 2019 4:43 pm

Please email technicalsupport@velocomp.com for next steps.
John Hamann

syll1914
Posts: 25
Joined: Mon Oct 22, 2018 2:27 pm

Re: AeroPod Dead...

Post by syll1914 » Sun Jun 02, 2019 6:39 am

the same problem...in the middle of tour just stopped to work... no reaction, no blinking, nothing...home when I tried to connect to my laptop..same thing.. no reaction...I kept the button for 10-15 sec pressed and finally..what can be?...I will make today a full reset

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 6141
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: AeroPod Dead...

Post by Velocomp » Sun Jun 02, 2019 12:00 pm

Try a hard-reset of your AeroPod: press-hold button for about 12 seconds. Hopefully you will see the light come on. If it does then release the button. You should then be able to access your ride files.
John Hamann

syll1914
Posts: 25
Joined: Mon Oct 22, 2018 2:27 pm

Re: AeroPod Dead...

Post by syll1914 » Wed Jun 05, 2019 4:31 am

yes..that i said, that worked for me...i made a full reset..new calibration..looks that everything is ok now

Frank TTC
Posts: 4
Joined: Tue Dec 05, 2017 7:41 am

Re: AeroPod Dead...

Post by Frank TTC » Wed Jun 05, 2019 4:48 am

same here last week.
After each ride I turn the Powerpod off (5x click)
Now it will not turn on. I keep it always fully charged through an external powerbank.
It doesn't connect to the PC through usb also.
12 seconds doesn't wake up the device.

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 6141
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: AeroPod Dead...

Post by Velocomp » Wed Jun 05, 2019 9:22 am

Frank TTC wrote:
Wed Jun 05, 2019 4:48 am
same here last week.
After each ride I turn the Powerpod off (5x click)
Now it will not turn on. I keep it always fully charged through an external powerbank.
It doesn't connect to the PC through usb also.
12 seconds doesn't wake up the device.
Hold the button down for 20 seconds (count). Hopefully you will see the light start flashing; if it does, let the button go. The unit is rebooted.

If hard reset doesn't work please email technicalsupport@velocomp.com
John Hamann

Post Reply