PPv4 freezed in the mid ride

Post Reply
kdx200
Posts: 140
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:09 am

PPv4 freezed in the mid ride

Post by kdx200 »

Hi John,
this is the third time that this issue happend (in 2 years).
I was riding and suddenly the garmin showed "0w" ...
I disconnected the ppv4, continued riding and a couple of minutes later, the garmin showing " --- watts" (ok when no connection), forced to connect again....
no changes... the garmin showed 0w (also the IQ fields for slope and wind were stucked at the last figures...i think slope -0,4 and wind about 6kmh, never changed thorugh the final stop).
Tryed to turn off the ppv4 with the 5 time button...nothing happened...no lights at all.
Tryed touching the button for 15 seconds....nothing. The garmin always was showing the 0watts
Entered the garmin ppv4 "status" to check and said " cannot see the details now" ,
The ppv4 was active....in a freeze mode.
At home, connected the ppv4 to the computer, i could download the file (it has the data and the name says "0 km". attached!

The total km were around 90km. I think the file has the tracking up the " freeze" moment)

What happened? dont know....

PS> when the file end to download, the isaac allowed me to do the firmware update to v803.

Thank you!!
Attachments
iBike_10_02_2021_0632_0_km_HiDef.ibr
(554.22 KiB) Downloaded 9 times
Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 7354
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by Velocomp »

Just to be clear, you downloaded this ride file BEFORE you did the firmware 803 update? Is that correct?

If so, please send the ride file you did prior to this ride.
John Hamann
kdx200
Posts: 140
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:09 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by kdx200 »

Yes...downloaded just before the upgrade.

This is the prior ride...last week.

Thank you.
Attachments
iBike_09_26_2021_0626_105_km_HiDef.ibr
(2.12 MiB) Downloaded 10 times
Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 7354
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by Velocomp »

For the 9/26 ride you just posted, did you download this ride last week, or just now?

I need an old ride file downloaded from the time prior to when you did the most recent FW upgrade to 8.03
John Hamann
kdx200
Posts: 140
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:09 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by kdx200 »

mmm dont know if the sept 26 file was dowloaded with fw803 as the download and the update was " simultaneous".

So attached and old file..from about 10 days ago..
Attachments
iBike_09_19_2021_0633_87_km_HiDef.ibr
(1.74 MiB) Downloaded 10 times
Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 7354
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by Velocomp »

Your previous ride file shows that you were running FW 8.01 on the day when your unit "froze".

Prior versions of FW had a (very infrequent) issue where the ride could randomly freeze.

We think we have this issue corrected in 8.03. Let me know if you have any further issues.
John Hamann
kdx200
Posts: 140
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:09 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by kdx200 »

John,
todays ride... do you see anything wrong?
the headwind was weird today.... in a 5k loop, it seems to be mostly headwinds... is it ok?

thanks!
Attachments
iBike_10_10_2021_0615_102_km_HiDef.ibr
(2.02 MiB) Downloaded 6 times
Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 7354
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by Velocomp »

kdx200 wrote: Sun Oct 10, 2021 10:28 am John,
todays ride... do you see anything wrong?
the headwind was weird today.... in a 5k loop, it seems to be mostly headwinds... is it ok?

thanks!
It looks like you used Check Calibration to adjust your ride. In your case that improved things. Upload the adjusted profile to your unit and that will help you in future rides.
John Hamann
kdx200
Posts: 140
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:09 am

Re: PPv4 freezed in the mid ride

Post by kdx200 »

Jonh, you are saying that the isaac has a better setup figures than the pp?

cant remember when i did it!

thanks a lot
Post Reply