Newton +6 : speed and cadence sensors

Post Reply
Ridley
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:09 am

Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Ridley » Mon Nov 19, 2018 10:46 am

Hi,
It's me again with a new question.
I'd like to know if the Garmin speed and cadence magnet-less sensors are compatible with Newton +6.
Is better to put the speed sensor on the front or back hub?

Corrado

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5947
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Velocomp » Mon Nov 19, 2018 12:05 pm

Yes, they work great!

Put the speed sensor on your front hub.
John Hamann

Ridley
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:09 am

Re: Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Ridley » Tue Apr 30, 2019 10:18 am

Hi,
after I mounted Garmin's sensors everything went ok.
Now a new problem : after charging my Newton I go for a ride and on the screen for all the time appear “2 Scan” or “Cadence found” and the Newton doesn't start.
What can I do?

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5947
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Velocomp » Tue Apr 30, 2019 1:27 pm

Do a new scan: press-hold the up and down arrows simultaneously for 4 seconds, until the scan starts. Release the buttons

Before starting the scan make sure your sensors are awake.
John Hamann

Ridley
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:09 am

Re: Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Ridley » Wed May 01, 2019 5:52 am

What do you mean with “sensors awake”?
Which is the best time to do the new scan?
1. before going for a ride when I'm still at home
2. during the ride when I'm cycling
To tell you the truth I already tried both metods and the Newton's screen shows : spd found, cadence found and then it always stays the message “2 scan” or "cadence found"!

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5947
Joined: Fri Jan 11, 2008 8:43 am

Re: Newton +6 : speed and cadence sensors

Post by Velocomp » Thu May 02, 2019 5:43 pm

1. Sensors are awake when they are transmitting. Spin your wheel and crank before doing a scan

2. You need to scan only one time. Your unit will remember your sensor IDS

3. "2 SCAN" means it found 2 sensors (speed and cadence). All is well
John Hamann

Post Reply