Calibration ride with GenIII in Issac

Post Reply
thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Tue Oct 30, 2018 2:35 am

I just did a calibration ride, went to Issac, Device, Setup, Download calibration ride

Issac loaded up my calibration ride fine, but then I got stuck at the DFPM section. Is this a mandatory part of the Out and Back calibration ride? Am I doing something wrong?

Thanks
Thomas

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Tue Oct 30, 2018 6:42 am

Do you have a DFPM on your bike?

Please post the .ibr cal ride file.
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Wed Oct 31, 2018 4:59 am

Attached is my calibration ride for the iAero. I had a DFPM, but I didnt pair it with the iAero.

Does it somehow know?

Thanks
Thomas Cho
Attachments
iBike_10_30_2018_1649_3_km_CalRide.ibr
(8.96 KiB) Downloaded 3 times

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Wed Oct 31, 2018 7:31 am

Your ride file shows that your device has been paired to a DFPM (there is a non-zero number in the DFPM wireless ID).

Do a new pairing, making 100% sure your DFPM is off.

Other than that your cal ride looks fine.
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Wed Oct 31, 2018 11:31 pm

Is there a way I can edit the calibration file? So that I don't have to redo it again, and spend the weekend riding instead.

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Thu Nov 01, 2018 6:54 am

You don't have to do a new calibration ride. All you have to do is a new sensor pairing (press-hold top and bottom buttons simultaneously). Make sure your DFPM is off. Once the new pairing is done your Gen III will transmit its power numbers (assuming your DFPM was off during pairing). None of your profile settings will be affected.
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Thu Nov 01, 2018 8:46 am

Hi John
I thought that I had to process the calibration ride in Issac to obtain the calibrated profile.

Once I complete the calibration ride, does that profile automatically replace the existing one? So it would be a case of extract from device to obtain the profile in Issac?

I had made sure to click on forget DFPM on the edit profile screen.

Managed to do another calibration ride today, I went to Device, Setup, Download calibration ride. And I got the screen again which assumes I have a DFPM attached, and the calculate button is greyed out.

I did however observe that windscaling field was populated.

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Thu Nov 01, 2018 10:27 am

Please do as I have requested. Do NOT do a new calibration, do NOT reprocess things in Isaac. Just do a new sensor pairing.
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Fri Nov 02, 2018 7:59 am

Hi John
I did a new sensor pairing.

Should Issac now be able to process the calibration ride?

I tried going to Issac again, but I still get stuck on the DFPM section.
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (107.16 KiB) Viewed 279 times

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Fri Nov 02, 2018 10:51 am

Your calibration is OK. Just ride...
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Fri Nov 09, 2018 7:19 pm

Hi there, something went wrong during my ride. Everything was just going swell, then this happened.

No power on the home stretch.

File attached.

Help please, time to move on from the iAero?
Attachments
iBike_11_10_2018_0943_5_km.ibr
(39.69 KiB) Downloaded 2 times

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Sat Nov 10, 2018 4:51 pm

Unless you were riding in the rain, then something is wrong with your wind sensor.

If you decide to get a PowerPod or AeroPod, make sure you take advantage of the trade in offer.
John Hamann

thomas_cho
Posts: 28
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:28 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by thomas_cho » Sun Nov 11, 2018 8:20 am

Yes I wasnt riding in the rain, thanks for being patient.

I will look into the trade in offer.

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5355
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration ride with GenIII in Issac

Post by Velocomp » Sun Nov 11, 2018 11:19 am

thomas_cho wrote:
Sun Nov 11, 2018 8:20 am
Yes I wasnt riding in the rain, thanks for being patient.

I will look into the trade in offer.
Your iAero has gotten good use; it's over 9 years old! I think you will be amazed by all the improvements since then ;)
John Hamann

Post Reply