Calibration! Making sure it's all good

Post Reply
regisol
Posts: 5
Joined: Mon May 21, 2018 9:10 am

Calibration! Making sure it's all good

Post by regisol » Fri Jun 22, 2018 2:13 pm

Hi. I'm new to powerpod. Have been using this amazing device for a feel weeks and have done de O/B calibration.
Do you mind checking if there is something "out off the pattern" with my ride file.
Thanks a lot.

Regis
Attachments
iBike_06_19_2018_0602_66_km_HiDef.ibr
(1.05 MiB) Downloaded 14 times

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5138
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by Velocomp » Fri Jun 22, 2018 4:09 pm

I think you're fine, though there is a very interesting phenomenon going on.

On your loops you have two short speed dropouts, always at the same place, near the bottom of the loop.

Are you riding past any radio/TV towers?
John Hamann

regisol
Posts: 5
Joined: Mon May 21, 2018 9:10 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by regisol » Sat Jun 23, 2018 8:31 pm

Hi John, thanks for the answer.
Indeed, interesting and weird. These dropouts never caught my attention. Just to make sure we are on the same page, you are referring to the speed variation first noticed at approximately 0:37:56 (~ 14.5km), right?
This is a frequent training route for me and the phenomenon also seems to happen with other riders (checking through Strava).
It could be the slope of the terrain, but I can tell for sure.
Anyway, I'm attaching a new ride, different route, so you can check if, in general, everything is ok.
Thank you again. I really appreciate your help
Attachments
iBike_06_23_2018_0650_70_km_HiDef.ibr
(1.13 MiB) Downloaded 6 times

regisol
Posts: 5
Joined: Mon May 21, 2018 9:10 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by regisol » Thu Jul 12, 2018 4:11 pm

regisol wrote:
Sat Jun 23, 2018 8:31 pm
Hi John, thanks for the answer.
Indeed, interesting and weird. These dropouts never caught my attention. Just to make sure we are on the same page, you are referring to the speed variation first noticed at approximately 0:37:56 (~ 14.5km), right?
This is a frequent training route for me and the phenomenon also seems to happen with other riders (checking through Strava).
It could be the slope of the terrain, but I can tell for sure.
Anyway, I'm attaching a new ride, different route, so you can check if, in general, everything is ok.
Thank you again. I really appreciate your help
Hi John. Any thoughts on this file?
Thanks a lot.
Regis

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5138
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by Velocomp » Thu Jul 12, 2018 4:41 pm

If other riders are also seeing this, then likely there is some kind of radio interference going on. Likely there is a strong microwave signal, from something, interfering with the ANT+ signal.
John Hamann

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5138
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by Velocomp » Thu Jul 12, 2018 4:45 pm

regisol wrote:
Thu Jul 12, 2018 4:11 pm
regisol wrote:
Sat Jun 23, 2018 8:31 pm
Hi John, thanks for the answer.
Indeed, interesting and weird. These dropouts never caught my attention. Just to make sure we are on the same page, you are referring to the speed variation first noticed at approximately 0:37:56 (~ 14.5km), right?
This is a frequent training route for me and the phenomenon also seems to happen with other riders (checking through Strava).
It could be the slope of the terrain, but I can tell for sure.
Anyway, I'm attaching a new ride, different route, so you can check if, in general, everything is ok.
Thank you again. I really appreciate your help
Hi John. Any thoughts on this file?
Thanks a lot.
Regis
It looks like you're riding in a lot of head/tail winds...if so, all is OK.
John Hamann

regisol
Posts: 5
Joined: Mon May 21, 2018 9:10 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by regisol » Fri Jul 13, 2018 7:49 pm

Hi John, what if I'm not riding in such windy conditions? Is there anything I need to do?

See this new ride file. Sorry to bother you.

Thanks.
Attachments
iBike_07_12_2018_0559_60_km_HiDef.ibr
(1013.76 KiB) Downloaded 8 times

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5138
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by Velocomp » Mon Jul 16, 2018 11:24 am

Please email technicalsupport@velocomp.com with this ride file and for next steps.
John Hamann

regisol
Posts: 5
Joined: Mon May 21, 2018 9:10 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by regisol » Mon Aug 20, 2018 7:07 pm

Hi John, I emailed technicalsupport@velocomp.com with the ride file and so far didn't get an answer.
Sorry to bother you.
Thanks for your time.

Regis

Velocomp
Velocomp CEO
Posts: 5138
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:43 am

Re: Calibration! Making sure it's all good

Post by Velocomp » Mon Aug 20, 2018 9:12 pm

Please check your spam folder. Tom responds within 24 hours.
John Hamann

Post Reply